BURDUR E TİPİ KAPALI CEZA İNFAZ KURUMU
TELEFON GÖRÜŞÜ

1. Tutuklu ve Hükümlülerin telefonda görüşebileceği kişiler ;

  1. Eşi, çocukları, torunları,
  2. Annesi, babası, büyükannesi ve büyük babası,
  3. Kardeşi, amcası, halası, teyzesi, dayısı,
  4. Kayınbabası, kaynanası, kardeşinin çocukları, kayınbiraderi, baldızı, eniştesi, görümcesi, gelini, vasisi veya damadından birisi ile haftada bir defa telefon görüşmesi yapabilir

2. Telefon Görüşleri İle İlgili Gerekli Evraklar ;

  1. Telefon faturasının aslı (Ödendi Makbuzu Geçerli Değildir.)
  2. Nüfus Cüzdanı fotokopisi (Fatura sahibine ait)
  3. Cep telefonları için hatlı ise fatura, kontörlü hat ise abonelik sözleşmesi, sözleşmeyi yaptığı bayiinin kaşesi ve imzası gereklidir.

NOT:     TELEFON GÖRÜŞÜ İÇİN CEZAEVİNE EVRAK YOLLARKEN SİMKART KESİNLİKLE YOLLANMAYACAKTIR...

NOT :   Bu belgeler açık veya kapalı görüş yoluyla yada posta vasıtasıyla Ceza İnfaz Kurumlarına ulaştırılabilir.
            Hükümlü ve tutuklular haftaiçi odalara göre programlanan saatler arasında haftada bir kez olmak üzere 10 dakika süreyle telefon görüşmesi yapar.

3. Telefon Görüş Yönetmeliği ;

(1.)   Kapalı kurumda bulunan hükümlüler, belgelendirmeleri koşul uyla eşi, üçüncü dereceye kadar kan ve kayın hısımları ve vasisi ile telefon görüşmesi yapabilir.

(2.)   Telefonla görüşmeleri aşağıda belirtilen esaslara göre yapılır:

(3.)   Açık kurumlar ile çocuk eğitimevlerinde bulunan hükümlüler, ücretli telefonlarla serbestçe görüşme yapabilirler. Çocuk hükümlülerin telefonla konuşması hiçbir şekilde kısıtlanamaz ve engellenemez.

(4.)   Kapalı kurumlarda bulunan hükümlülerin, bu maddede belirtilen yakınları ile yaptığı telefon görüşmeleri, idare tarafından dinlenir ve elektronik aletler ile kayda alınır.

(5.)   Hükümlüler, açık ve kapalı kurumlarda, çocuk eğitimevlerinde araç telefonu, telsiz telefon veya cep telefonu ve benzeri iletişim araçlarını bulunduramaz ve kullanamaz.